1 ЮНИ - ДЕН НА ДЕТЕТО

Днес денят е на децата  
 на усмивките в сърцата
 Всички ние тук празнуваме,
 смеем се и лудуваме…….
За децата от ДГ „Слънце” гр. Кюстендил, тази година празникът  1 ЮНИ беше изпълнен  с много детски смях, музика, забавни игри и ведро настроение. Рано сутринта малчуганите  влизаха в детската градина  под звуците на любимите им  песнички и под арка украсена с балони и цветя. Празникът се проведе на двора, където директорката на детската градина поздрави малките „слънца”, като им пожела да бъдат здрави и да растат щастливи и обичани. 
Децата от групите  „ Кокиче”, „ Лъвчета”, „ Славейче”  и      „ Пчеличка” продължиха празника с много балони, песни, танци и забави. Всички те създадоха прекрасни рисунки с тебешири върху асфалта.  За децата от група „Зайче”  Пипи дългото чорапче беше приготвила изненади, които те като малки нещотърсачи  трябваше да открият в двора на детската градина. Намерените        „ съкровища” бяха нови играчки, с които те си поиграха от сърце.
Малчуганите от група „Слънце”, „Детелина” и „Калинка” посетиха любимото си място за игра и забавления - лесопарк „Хисарлъка”. Там на импровизираната сцена те изявиха своите артистични умения в специално организираната празнична програма. Децата от група „Синчец” показаха талант и творчество,  като изработиха общо табло  с усмихнато слънце от хартия. Инициативата беше на читалище „Пробуда”, където децата гостуваха по повод  детския празник. Малките художници, заедно с преподавателят по изобразително изкуство Силвия Каралийска рисуваха и забавляваха.  Не по - малко вълнуващ беше денят и за децата от група „Светулка”. Те посрещнаха празника с много танци, игри, забавления и арт работилница с родителите на двора.
Този необикновен  ден, превърнал се във вълшебен и обичан от децата празник, остави скъп спомен у  тях със своята пъстрота, голяма доза усмивки и весели изненади.
 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил