2021-07-12-1.jpg

Денят 05.11.2021г. беше изключително слънчев и топъл, сякаш лятото отново искаше да се завърне при децата и да ги прегърне. Провокирани от жаркото слънце и красивата есен малчуганите прекараха целия ден сред природата, за да се радват на нейния неподправен уют и да научат нови интересни неща за цветовете на дърветата, танца на листата и вкуса на есенните плодове.

Те си организираха малки екскурзии извън нашия град - до величествените вековни секвои и местността „Ючбунар“, до с. Невестино и забележителния Кадин мост, до с. Шишковци и дома на именития художник Владимир Димитров - Майстора, до язовир „Дренов дол“ и лесопарк „Хисарлъка“. Децата търсеха и откриваха щастието във всеки отронен лист и лек полъх на вятъра, заравяха крака в падналите листа, слушаха ги как шумолят, пееха есенни песнички и се забавляваха на воля.
Този невероятен есенен ден, който природата подари на малчуганите, ще бъде запомнен от тях и ще присъства дълго в разговорите им със своите прекрасни емоции и незабравими преживявания.

 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил