2021-07-12-1.jpg

Танцът е магия, отмора от натрупания стрес!
Грабва те в загадъчна стихия, понася те със истински финес!


Да помогнем на децата да разберат по-добре света, да ги запознаем с различни култури, да ги научим да ценят своята - тази идея обедини всички учители на ДГ "Слънце" в един общ проект, в рамките на който децата представиха български национални танци и танци на другите народи.

В Световния ден на танца – 29.04.2022г. детските площадки се изпълниха със звучните гласчета и щастливите усмивки на красиво облечени момичета и момчета. Представяйки българския фолклор, малките палавници се радваха на красивите багри на своите народни носии и с нетърпение очакваха да се впуснат в магията на българските народни танци. Кръшни хора от родния кюстендилски край и от цяла България се завъртяха в истинска фолклорна плетеница. Запленени от магията на музиката, децата направиха и първите си стъпки в представянето и на други атрактивни танци. Нежна и ефирна музика покани децата да надникнат във вълшебния свят на валса. Този аристократичен танц ги провокира да си представят, че са истински принцове и принцеси от приказките, които танцуват грациозно в балните зали на замъци и дворци от минали епохи.
Изпълнени с увереност и самочувствие, децата импровизираха танцови движения, влагайки докрай своите умения и артистичност при изпълнение на познатите им модерни съвременни танци.

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил