2021-07-12-1.jpg

Месец декември 2020 година бе наситен с много вълнуващи и интересни занимания за децата от група "Слънце". Макар и от разстояние, споделените мигове на радостни вълнения от съвместната дейност бяха в изобилие. Календарът на дейностите бе изпълнен с Коледни развлечения - изложби, тържества, концерти, фотоспомени.
Съвместно с нашите партньори - родителите, успяхме да затвърдим и обогатим представите си за света около нас, изкуството, културата, нашите традиции и обичаи. Макар и виртуално, не спирахме да поддържаме връзка помежду си, да празнуваме личните си празници, да отбелязваме и православните такива.
Малките творци изработваха с усърдие своите творби за участие във виртуалната изложба "Слънчеви мечти в нашите души", организирана от ДГ „Слънце“, включиха се в изработването на красива Коледна украса на дома, украсиха Коледното дърво, написаха своите писма до добрия старец, а той от своя страна им благодари и изпрати видеосъобщение, в което ги призова да бъдат добри.
В класната стая на групата в образователна платформа google classroom децата участваха с интерес в организираните занимания по всички образователни направления. Измерваха предмети, ориентираха се във времето и сезона, развиваха логическото си мислене, преразказваха приказки, рецитираха стихове, брояха срички, определяха звукове, съставяха изречения. Разшириха познанията си за празничните традиции и обичаи, изпълняваха естествено – приложни движения , рисуваха, създаваха красиви изделия от хартия.
В навечерието на светлите Коледни празници си припомниха за доброто във всички нас - да бъдем добри, да даряваме и получаваме добро, да вършим добри дела, да бъдем добри хора, с което вълшебството на празника оживя.

 

 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил