Skip to main content

група "Гъбка"

Дни на спорта

В "Деня на българския спорт" – 17 май, олимпийският дух завладя и най-малките възпитаници от група „Гъбка“. Децата показаха завиден спортен дух и желание за победа в олимпийските дисциплини – художествена гимнастика и футбол.
Участието в спортните и забавни игри мотивира малчуганите да постигат успехи и да развият двигателните и социалните си умения. Те са най-добрият показател за успешното физическо и емоционално развитие на децата и допринасят за тяхната удовлетвореност от участието им в активностите на детската градина.
Движението подобрява детската стойка и изгражда увереност и самочувствие. Затова нашите занимания бяха фокусирани върху всички фази на физическото израстване, които включват развитие на фината и общата моторика - координация око- ръка, гъвкавост, баланс, развитие на различни групи мускули.
Най-добрият начин да активизираме желанието на децата да участват в спортни дейности е чрез игра. А децата са винаги готови да играят!
За малките „гъбки“ беше изключително приятно и забавно да се включат в спортните дейности и по този начин поставихме основите на спортната култура на децата.

obra4-1
obra4-2
obra4-3
obra4-4
obra4-5
obra4-6
obra4-7
obra4-8