група "Гъбка"

Пролетни празници в група „ Гъбка“

     Децата от подготвителна група "Гъбка" на филиал „ Здравец“ на ОДЗ „ Слънце“ – Кюстендил посрещнаха своите родители, гости и приятели на 1 април 2015г. Организирано бе тържество, посредством което децата, заедно със своите учителки пресъздадоха  народните празници и обичаи - Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.
В дните на подготовката малките възпитаници получиха начални познания за пролетните народни празници Лазаровден, Великден и Гергьовден, като съкровищница на ценни качества на българина и неговата нравствена красота и естетика.

     С песни,танци и много настроение децата показаха познания за фолклорното ни богатство.Фолклорът ,съхранил българския дух и ценности през вековете,предаван от поколение на поколение,бе основа на великолепното тържество на децата.
     Празникът в групата въздейства емоционално на деца и родители и достави естетическа наслада от досега с празнично обредното изкуство на българина.
Красивите костюми на участниците и проявеното желание от децата допринасят за възпитание в любов към добрите традиции, към българският народ – неговият създател.

Категория: група " Гъбка"

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил