група "Детелина"

Забавно програмиране

Забавно програмиране демонстрираха ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил на малчуганите от ДГ „Слънце“ на 9 октомври 2018 година.
Събитието е част от Европейската седмица на програмирането (Europe Code Week), която се провежда от 6 до 21 октомври тази година. В рамките на инициативата хиляди деца, младежи, родители и учители отново ще участват в уроци и занимания в класни стаи и библиотеки, за да се учат да програмират.
Отборът по Роботика демонстрира пред децата от група „Детелина“ на ДГ „Слънце“ LЕGO робот, който изпълнява различнии мисии, робот-пчеличка и устройство със сензори. Изключително забавно и интересно, под формата на игра и забавление, премина срещата им.
Шестото издание на EU Code Week обхваща множество страни в Европа, където ще се проведат над 1000 събития. Фокусът е насочен към привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране. Като част от своята стратегия за единен цифров пазар, Европейската комисията подкрепя „Europe Code Week” и независимите инициативи, целящи стимулиране на дигиталните умения на различни целеви групи.
Европейската седмица на програмирането е инициатива на доброволци, които насърчават програмирането в страните си. Мария Габриел, европейски комисар по въпросите на цифровата икономика и общество, насърчи участието на повече училища в Европейската седмица на програмирането и си постави до цел до 2020 г. 50% от всички училища да вземат участие в инициативата.
Категория: група "Детелина"