група "Детелина"

Чудно коледно тържество

В навечерието на Коледа децата от група "Детелина " подариха на своите родители и любимите си учителки чудно Коледно тържество, на което всички заедно съпреживяха магията на настъпващия празник. Вълнение, нетърпение и любопитство се четеше в погледа на всяко дете при посрещането на скъпите гости. Тържеството започна с пресъздаване на библейската сцена за раждането на Спасителя. Посредством танца, музиката и театралния диалог малчуганите показаха тайнството на светлия празник. Веднага след това оживяха старите български традиции и обичаи свързани с Коледа.
Пременени в пъстроцветни народни носии, малките " детелинки " създадоха усещането за семеен уют и топлина чрез подредената трапеза и огъня в огнището. Стопаните посрещнаха младите коледари, които с песни за здраве и берекет благословиха дома. Всичко това беше толкова мило, че предизвика сълзи в очите на родителите, защото им даде увереност, че няма да се забрави традицията, че децата ще запомнят всичко това и ще го предават на своите деца - за да имаме идентичност, за да се гордеем с традициите си, които ни отличават от другите народи в Европа и света.
Накрая всички си пожелаха весели празници, а Новата година да донесе здраве и още повече прекрасни моменти като този, които да ни събират заедно.
 
 
Категория: група "Детелина"