Skip to main content

група "Калинка"

Коледни дни интересни със забавления чудесни 

За децата от група „Калинка" декември не е просто месец, както Коледа не е просто празник.Това е очакването и надеждата чудото да стане. Това са дните ни на творчество, на приказки за стари случки и нови мечти, на срещи с приятели и в трепетно очакване на подаръци от Дядо Коледа . Очарованието и магията на Коледа завладя сърцата на малчуганите, които ентусиазирано и с блеснали от радост очички украсиха елхата в групата с красиви играчки, гирлянди и разноцветни лампички. В организираните коледни работилнички сътвориха красиви поздравителни картички, коледни чорапчета и късметчета, с които зарадваха своите близки, приятели и граждани на град Кюстендил.

С огромно желание се включиха и в изработването на гирлянди с пъстри книжки, заедно с каките и батковците от ПМГ „Проф.Е.Иванов” в детски отдел на Регионална библиотека, гр.Кюстендил. С приповдигнато коледно настроение малките сладури написаха и писъмцата до Дядо Коледа.

А край голямата елха на площад "Велбъжд" се срещнаха с еленчето Рудолф, изпратен от белобрадия добряк да събере писмата с детските желания. Магията на слово и ритъм, мисъл и музика бе завладяла талантливите „калинки”, които показаха артистичните си умения в организирания от детската градина празничен концерт
„ Коледна магия” на 15.12.2022 година в читалище „Пробуда 1961”, град Кюстендил. Кулминацията на коледната еуфория настъпи с посрещането на Дядо Коледа в детската градина, който зарадва малчуганите с най-хубавите подаръци. Срещата с него предизвика искрена радост. Грейнаха детските очи, засияха усмивки. Наситен с емоции, щастливи моменти и празнично настроение, месец декември ще остави завинаги отпечатък в албума от детски спомени.

 

tanc-01
tanc-02
tanc-03
tanc-04
tanc-05
tanc-06
tanc-07
tanc-08
tanc-09
tanc-10
tanc-11
tanc-12
tanc-13
tanc-14
tanc-15
tanc-16