Skip to main content

група "Кокиче"

Сладки коледни изкушения

Остават броени дни до Коледните празници на 2021г. Магията на Коледния дух се е настанила доста комфортно и удобно в група "Кокиче". Всеки ден е изпълнен с нови вълшебства и коледни приключения. Като малки пъргави джуджета, малчуганите от групата се трудят неуморно и творят своите чудеса.... украсяват усърдно занималнята и елхата, изработват красиви картички за своите близки и автентични сурвачки за Новата година, пишат собственоръчно писмата си до Дядо Коледа, танцуват и пеят всеки ден любимите си коледни песни.....

Завладени от Коледната магия, децата са превърнали дните преди светлия празник в истинско вълшебство! А приготвянето на вкусни курабийки е съществена част от коледните начинания на малките палавници. С приповдигнато настроение на 13.12.2021 г., малчуганите запретнаха ръкави, извадиха точилките и формичките за печене и под ритъма на коледни песни започнаха да месят, точат, изрязват и пекат традиционните за Коледа сладки изкушения.

Като истински кулинари те работиха усърдно и бяха очарователни в старанието си да "изпипат" всеки детайл на вкусните коледни фигурки. А ароматът на току-що изпечени курабийки с дъх на канела и мед се разнесе неустоимо и примамващо в цялата детска градина....При дегустацията на кулинарните "шедьоври" малчуганите установиха, че вкусът им е толкова добър, колкото и външния им вид.
Целият процес по приготвянето на коледните вкусотии беше съпроводен от много усмивки, весел детски глъч и истинско празнично настроение.

sladki-01
sladki-02
sladki-03
sladki-04
sladki-05
sladki-06
sladki-07
sladki-08
sladki-09
sladki-10
sladki-11
sladki-12
sladki-13
sladki-14