група "Кокиче"

Малки природолюбители

Днес ще засадим цветя в нашата леха,
цветята ще зарадват всички и големи и мънички.
А ние вече знаем, че трябва да ги пазим,
когато вън играем!
На 19.03.2019 година, децата от група "Кокиче" бяха обхванати от трепетни вълнения. През този хубав пролетен ден златните лъчи на слънцето нежно галеха разцъфналите вече зюмбюлчета и иглики в двора на детската градина. Обичайки природата, малките " кокиченца" знаят, че цветята са по - красиви и свежи, когато са подредени в лехички.
Затова решиха да се погрижат за пъстроцветния килим от благоуханни цветя в двора на детската градина и да направят мястото си за игра по - красиво и приятно. Трудолюбивите природолюбители побързаха да напълнят лейките с вода, взеха мотичките и греблата и се хванаха за работа. Те разрохкаха почвата около коренчетата на растенията и почистиха лехата от изсъхнали листа, клечки и клончета. С нескрит ентусиазъм малчуганите засадиха нови цветя - хризантеми, теменужки, лаленца и ги поляха с вода. Момченцата се заеха с трудоемката задача да окопаят зелените туи, които бяха засадени още през есента с помощта на родителите.
Децата посяха семена на латинки в сандъчета и с нетърпение очакваха да видят как те ще се превърнат в красиви цветя. Изпълнени с енергия " кокиченцата" решиха да се погрижат и за цветята в занималнята - поляха ги, почистиха праха от листата им и ги освежиха. Тези занимания за пореден път помогнаха на малките сладурковци да разберат колко важно е да съхраняват, ценят и обичат зеленото богатство на природата.
 
 
 
Категория: група "Кокиче"