група "Лъвчета"

В "Kъщата на баба" в с. Згурово

 
 
На 23.10.2018 г. децата от група "Лъвчета" посетиха " Къщата на баба " в закътаното из Осоговската планина село Згурово, където се чуват чудни легенди, огънят е истински, носи се аромат на черешов цвят, а момите сякаш са излезли от картините на Владимир Димитров - Майстора. Малчуганите наблюдаваха как се прави истинско масло, сами замесиха питка и си направиха вкусни мекички. В "Работилницата на дядо" дядо Димчо запозна малките "лъвчета" с един позабравен занаят - кошничарството.
Сладкодумният старец разказа на децата свидни спомени, като ги пренесе във времето, за да знаят и помнят. В "Одаята на момата" любопитковците видяха тукашните носии и чеиза, чергите и губерите, в които цветовете греят като слънце.
Тук като истински художници децата сами изрисуваха дървените лъжички за сладко с цветовете на селските шевици. Дворът на баба се превърна в място на забавни игри, кръшно детско хорце и щастлив смях. Прекрасните преживявания в този слънчев октомврийски ден оставиха своя незабравим спомен в душата и сърцето на всяко дете.
 
 
 
Категория: група " Лъвчета"