група "Лъвчета"

Великденско математическо състезание

" С математика е лесно, всеки може да лети
  тя е в служба на човека, на човешките мечти!
  Затова, затова, запомни, че е така
  трябва, братко ти да знаеш математика! "
При овладядане на учебното съдържание по математика в групата на малките "лъвчета " се акцентира изключително много върху креативността, мисленето и творческите способности на децата. Използването на разнообразни математически игри като допълнителна форма на педагогическо взаимодействие се приема с радост от децата и те с удоволствие се включват в тях.
С цел да насърчим и стимулираме математическите таланти на малчуганите и в чест на големия християнски празник "Великден" на 17.04.2019 година всички "лъвчета" взеха участие във Великденското математическо състезание организирано в групата. Децата бяха въведени в темата чрез демонстрация на общи математически задачи под формата на игра с цел мотивиране на тяхното мислене за следващата дейност - приложение на математическите знания в индивидуална изява чрез решаване на самостоятелни задачи.
В края на състезанието за отличното си представяне децата получиха медали "Умниче математиче" и грамоти, които им бяха връчени от директора на детската градина г - жа Маргаритка Цекина. Тя поздрави наградените малки математици и им пожела да бъдат живи и здрави и да постигнат нови още по - големи успехи в бъдещи състезания! Всяко малко  "лъвче"  беше зарадвано  и с шоколадово яйце за своето старание и отличен резултат.
ЧЕСТИТО, ЛЪВЧЕТА - МАТЕМАТИЧЕТА!
 
Категория: група " Лъвчета"