група "Лъвчета"

Открита практика по изобразително изкуство

 
„Изкуството е магия…. Чрез него ние откриваме таланта в себе си. Да правиш изкуство означава да твориш, да създаваш…” - това беше посланието на малките „лъвчета” и техните учителки към всички гости, присъствали на откритата практика по изобразително изкуство, която се проведе на 3.10. 2019 година от г-жа Антоанета Васева пред млади учители и студенти.
Мероприятието е част от вътрешноинституционалната квалификация на педагогическите специалисти в детската градина. След кратка презентация на интерактивната дъска за красивия есенен сезон, бъдещите ученици бяха изненадани с пощенска пратка от близкото училище - една прекрасна есенна картина с пожелание за успешна нова учебна година. Така малчуганите бяха мотивирани сами да претворят красотата на есента в своите собствени произведения. Задачата на учителката беше децата да изрязват и апликират различни по форма есенни листа от хартия, като подбират и съчетават цветовете им. Малките творци не само успяха да създадат прекрасни произведения, но и показаха на гостите, че при правилния подход към тях те сами изявяват желание да творят, да придобиват усет към красивото и да изграждат отношение у себе си към изкуството.
Изложбата от готовите произведения на децата беше много красива и наистина създаваше есенно настроение със своето детско очарование.
Урокът завърши с подвижната игра „Есенни листа”, в която децата влязоха в ролята на есенни листа, танцуваха на фона на прекрасна музика и тихо падаха на земята.
Проведената открита практика имаше позитивен отзив от страна на младите учители и още веднъж доказа полезността на подобен вид методически срещи, които са източник на нов, обогатяващ опит за тях, а той от своя страна е основа за професионален растеж.
 
 
Категория: група " Лъвчета"