Skip to main content

група " Синчец"

В ранчото на заека Стоянчо

И тъй, започваме романа…
Това е горската поляна.
Това е заекът Стоянчо.
Това е неговото ранчо.
Стоянчо зеленчук отглежда
и на редици го нарежда:
сади, полива, прекопава
(професията му е такава).
Недялко Йорданов

В края на м. май 2022 г. малчуганите от група „Синчец“ представиха пред своите родители и близки своето представление „В ранчото на заека Стоянчо“. В него те показаха таланти, знания и умения, усвоени през учебната година.
Чрез героите, случките и интересния сюжет, малките „артисти“ пренесоха всички в ранчото на Заека Стоянчо и неговото мило семейство.
На специално подготвена сцена в двора на детската градина, оформена като зеленчукова градина със засадени зеленчуци, децата, облечени в красиви костюми, изиграха умело своите роли, пяха песни, танцуваха. Те показаха, че познават основни жизнени потребности на животни от близката среда, че различават плодове и зеленчуци и разбират нуждата от грижи за растенията. Назоваваха и отброяваха зеленчуци, сравняваха предметни групи.
С любимата песен на не едно поколение деца „Зеленчуци, който не яде“ напомниха за значението на зеленчуците в здравословното хранене и необходимостта от ежедневната им употреба.
Положителното отношение към двигателната активност и спорт малчуганите изразиха чрез участието си в спортна композиция „ Утринна гимнастика на Зайка и нейните зайчета“.
Възможност за изява на музикално-артистичните умения беше участието им в танците „Цветя и градинари“, „Плодове и зеленчуци“, „Готвачи“.
Кулминация в представлението бе появата на майстор-готвач Ути, който демонстрира заедно със своите помощници как се правят най-вкусните зеленчукови супи.
Деца и родители изразиха своето задоволство от прекрасното музикално - театрално представление.
Накрая децата получиха бурни аплодисменти, топли прегръдки и заслужени похвали.
Радостта и емоциите от успеха в личното и групово представяне оставят трайни следи в детската душа, правят децата по - уверени в собствените им възможности.

 

ran4o-01
ran4o-02
ran4o-03
ran4o-04
ran4o-05
ran4o-06
ran4o-07
ran4o-08
ran4o-09
ran4o-10
ran4o-11
ran4o-12
ran4o-13
ran4o-14
ran4o-15
ran4o-16