Skip to main content

група "Славейче"

Пролетни празници

През месец април децата от група "Славейче" се докоснаха до най-цветните и светли празници на пролетта – Лазаровден, Цветница и Великден. Малчуганите ги пресъздадоха чрез стихчета, песни, танци, обичаи и традиции за всеки от тях. Също така изработиха венци, боядисаха шарени яйца, лазаруваха, облечени в чудни одежди. Малките "славейчета" с много желание се включиха във всички дейности, свързани с традициите и обичаите за различните празници.
Малко преди Лазаровден и Цветница те претвориха обичая за плетене на венци от върбови клонки и цветя. Сръчните им ръчички бързо свиха красивите цветя в красиви венчета.
В седмицата преди Великден, малчуганите рисуваха яйца във Великденска работилница, помогнаха в украсяването на занималнята за празника и боядисаха красиви яйчица. На 29.04.2021г. група "Славейче" посетиха храм "Св. Димитър" и боядисаха чудни яйца, като спазиха традицията първото да бъде червено за здраве.
Месец април донесе приятни много приятни емоции на "славейчетата" ! Те обогатиха знанията си за пролетните празници и се надяваме да предадат традициите и обичаите свързани с тях един ден и на техните деца!

gradina-01
gradina-02
gradina-03
gradina-04
gradina-05
gradina-06
gradina-07
gradina-08
gradina-09
gradina-10
gradina-11
gradina-12
gradina-13
gradina-14
gradina-15
gradina-16