Skip to main content

група "Слънце"

Ех, че хубаво е в детската градина!

Месец октомври 2021 година бе наситен с приятни емоции и много настроение. Вълнуващите и незабравими първи срещи на децата с изкуството, науката и културата бяха неизменна част от тяхното ежедневие. Играейки децата неусетно се пренасяха в света на знанието и като истински изследователи, търсещи и можещи откликваха на всяко предизвикателство.

С всяко едно литературно произведение, с всяка нова песен, с всичко ново и непознато те поемаха напред към знанието. Музикално – подвижните игри „Спи сиво зайче“, „Ходи, броди Баба Меца“, „Влак“ се превърнаха веднага в любими за децата. С интерес се включваха в изобразителната дейност, научиха се да изобразяват линии – рисуваха трева, коминче, дим, гнездо. Манипулирането с пластичен материал за тях бе удоволствие.

Припомниха си светофара и неговите светлини, конструираха къщи, гаражи. Участваха в замесването на хляб, бяха готвачи, лекари, пожарникари – така се запознаха с професиите. Благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ бе също част от наситената програма. Грейналите детски личица и усмивки гласяха: „Ех, че хубаво е в детската градина!“

vlak4e-01
vlak4e-02
vlak4e-03
vlak4e-04
vlak4e-05
vlak4e-06
vlak4e-07
vlak4e-08
vlak4e-09
vlak4e-10
vlak4e-11
vlak4e-12
vlak4e-13