Ден на християнското семейство - 21.11.2019

 
Семейството е всичко в този свят,
утеха да намериш в силно рамо
и детски глъч на щастие богат
да те събужда с усмивка сутрин рано!
 
 
 
Денят на християнското семейство беше прекрасен повод за децата от ДГ"Слънце" да покажат на близките си колко много ги обичат и колко много означават те за тях. Обединени като едно голямо семейство, малчуганите от всички групи се включиха в празника с разнообразни инициативи. В много от групите се отвориха кулинарни и творчески работилници.На гости в групи "Детелина", "Слънце","Лъвчета" и "Кокиче"бяха майки, които пренесоха част от семейния дух в групите и с много любов помогнаха на децата да омесят традиционната празнична пита. Ароматът на собственоръчно замесени и току-що изпечени питки създаде уют и празнична атмосфера. Малчуганите разбраха, че вкусната трапеза събира семействата и носи радост, вълнение и любов.
С много старание и творческо въодушевление, децата от групи "Светулка", "Пчеличка" и "Гъбка" изработиха красиви рисунки, апликации и картички, с които изразиха своята обич и благодарност към хората,които се грижат с толкова много любов за тях. Малките "славейчета" подредиха фото-стена със семейни снимки, а с помощта на техните родители направиха уникални тениски, върху които нарисуваха символи на единството, топлотата и уюта в семейството. Вълнуващи срещи с родители бяха организирани в групи "Зайче" и "Синчец", където празникът протече с много песни, танци и забавни игри.
Всички инициативи на този светъл ден донесоха много положителни емоции на участниците в тях- деца, родители и учители. Възпитаниците на детската градина, въпреки крехката си възраст, научиха много за християнските добродетели и всеобщите човешки ценности.
 
Желаем на всички семейства много любов, доброта и сплотеност!!!
 
 
 

Групите на детска градина "Слънце" - Кюстендил