Дейности през неучебно време

Модни и стилни

 
 
Нов рокля и сако?
Вижда ли ме целий ден.
Как си ходя пременен?
Моден, стилен и красив!
 
 
 
 
Много забавни и творчески моменти имаше за децата на ДГ "Слънце" в дните от 10 август до 13 август 2020 година, когато малчуганите влязоха в ролята на фризьори, елегантни фотомодели, модни дизайнери и създадоха сами уникални накити, бижута, аксесоари, дрехи и обувки.
Малчуганите дадоха воля на въображението си и като истински фризьори проявиха професионализъм в направата на най-различни стилни прически на своите кукли и на приятелите си в групата. Запознаха ни с новите модни тенденции за Лято 2020 като влязоха в ролята на елегантни, модерни и красиви манекени, които представиха любимите си тоалети и покориха модния подиум със своите усмивки и лъчезарно излъчване.
Изключително интересен за децата бе денят, в който изработиха оригинални бижута, накити и аксесоари от мъниста, мидички, хартия и собственоръчно боядисани макаронени изделия, които след това с умение подредиха в магазини за бижута. С много емоции бе съпроводен и денят, в който влязоха в ролята на модни дизайнери, влагайки прецизност и оригиналност в направата на красиви дрехи и обувки. Децата бяха очарователни в старанието си да вземат точни мерки на "своите клиенти", да правят кройки, да измислят интересни десени за платове. Малките сръчковци успяха да реабилитират дори и ръчните плетива, като взеха в ръцете си плетачните игли на баба и пухкавите прежди.
През тази седмица нашите възпитаници научиха нови неща за професиите, които винаги са будели интерес у тях и в същото време истински се забавляваха.
За всички възрастни - родители и учители остана насладата от прекрасните усмивки, слънчевите закачки и невероятното излъчване на малките чаровници, които демонстрираха добро самочувствие, стил и усет за красота.