Дейности през неучебно време

Деца и студенти на пленера " В духа на Майстора" с. Шишковци

По иницатива на Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" за шеста поредна година в с. Шишковци се проведе студентски пленер "В духа на Майстора" / 17 - 29 юни 2019 /, в който участваха студенти от Националната художествена академия.
Положителният отзвук на пленера мотивира малчуганите от групите "Зайче" и "Лъвчета" да посетят с. Шишковци и да се запознаят отблизо с работата на талантливите студенти.
Веднага след пристигането си децата бяха изненадани от изключителното гостоприемство на художниците, които ги запознаха с творчеството си - живопис, скулптура дърворезба и др. Вдъхновени от прекрасните произведения на изкуството създадени от студентите и от красивата природа на Кюстендилското поле, малчуганите изявиха желание сами да сътворят свои живописни картини, които след това да подредят  в изложба.
Накрая малките любопитковци посетиха къщата, в която четвърт век е живял В. Д. Майстора и научиха много интересни неща за него.
При раздялата си с децата студентите получиха много пожелания за творчески успехи и да станат известни художници като В. Д. Майстора. Малките гости пък бяха поканени да посетят изложбата с творби на студентите, която ще бъде открита в залите на Галерията на 28 юли 2019 година.
При пътуването си обратно малчуганите оживено обсъждаха своите впечатления, които ще останат като един слънчев спомен, който разбира се биха искали да преживеят отново.