Дейности през учебно време

Великденски вълнения

Тази година пролетта дойде при децата в детската градина с много цветя и усмивки. А те знаят - щом пролетта е вече тук, ще трябва да започнат подготовка за Великден, най- светлия пролетен празник в християнския свят. И без да се бавят започнаха. Във всички групи малчуганите боядисаха яйца, както е според обичая.
В групите "Лъвче" и " Кокиче" гостуваха художници, които показаха различни начини на декориране . Родителите също се включиха, а група "Светулка" спечели първа награда за най- вкусен козунак и най - красиво великденско яйце на конкурса на НЧ "Просвета 1922".
В група "Зайче"се проведе великденско тържество пред родители и гости. В празнично украсения двор на детската градина група "Славейче" организира ателиета, в които се включиха деца и родители от всички групи. Те изработиха пиленца, украси и декорация за празника, развихриха въображението си и сътвориха уникални неща. Участието на родителите в подготовката на празника е важно за успешното партньорство между семейството и детската градина. Тези празнични вълнения донесоха много радост и приятни изненади на деца, родители и учители.