Дейности през учебно време

Запознаване с професиите

  През учебната 2017/18 г. чрез формите на педагогическо взаимодействие и игрите децата от всички групи на ДГ"Слънце" гр. Кюстендил се запознаха със света на съвременните професии.  Някои от тях те видяха в работната им среда и разбраха колко са значими за хората и че трябва да се упражняват с любов, за да се постигнат качествени резултати.
Научавайки интересни неща за професиите на своите родители,  малчуганите получиха отговор защо мама и тате ходят на работа и как заедно с други професионалисти създават ценни блага. Научиха също, че героите не се намират само във филми и компютърни игри. Всеки ден сме изправени пред десетки хора с истински героични професии - спасители, полицаи, пожарникари, лекари, пилоти, военни и др.
Впечатлени от видяното децата често и с интерес разказваха и за професиите на техните роднини - баба, дядо, леля, чичо и др.
Резултатите от тази инициатива не закъсняха.
Запознавайки се с различните професии децата вече са мотивирани да полагат усилия и непрекъснато да се учат, за да могат да постигнат това, за което мечтаят.