Дейности през учебно време

" Спорт за всички"

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация " Спорт за всички" ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 година през месец май в над 100 страни на всички континенти. На 17 май 2019 година всички възпитаници на ДГ"Слънце" гр. Кюстендил се включиха в различни спортни мероприятия посветени на деня на българския спорт.
Групите "Славейче", "Калинка" и "Синчец" участваха в традиционния спортен празник на децата от детските градини "Детство мое" в голямата зала за спортни игри на стадион "Осогово". Там те се включиха в щафетни игри съревновавайки се с отборите на другите детски градини. За своите постижения малките ни спортисти получиха заслужени грамоти и награди.
Децата от групите "Зайче", "Кокиче" и "Светулка" се включиха в разнообразни спортни състезателни игри - бадминтон, скачане с чували, теглене на въже и др. В група "Детелина" малчуганите играха тенис на маса.
Особено чаровни бяха слънчевите гимнастички от групите "Пчеличка" и "Слънце", които усилено тренираха с обръчи, въженца и бухалки. Впечатляващи бяха и отборите на непобедимите щангисти и силните боксьори.
С много спортен хъс и амбиция денят на спорта беше отбелязан и от малките каратисти на група " Лъвчета". Всички "лъвчета" от групата си подариха един прекрасен и незабравим спортен ден със своя първи маратон, който приключи с отлични спортни резултати.
Денят завърши с много настроение, хубави спомени и пожелания за нови още по - големи успехи в учението и спорта.