Skip to main content

група "Зайче"

Черешова магия

 
Изпод зелените листенца
черешки две надничат…
Там жълти, тук червени,
колко много ги обичам! 
 
Много радост, много празнично настроение цареше в група „Зайче“ през Седмицата на черешата, която бе организирана от ДГ“Слънце“ от 22 до 26 юни 2020 година.
На този вкусен и така обичан от всички деца плод, с който се слави град Кюстендил в цяла България, бе посветен всеки един ден от седмицата. Сръчните ръчички на малчуганите от групата изработиха черешови плодове от еко пластилин, рисуваха червени, розови, жълти черешки по общ проект. Вложиха цялото си старание и въображение при изработването на пана и различни изделия от череши. Като истински мастер шефове сами приготвиха своя здравословен десерт и създадоха неустоими плодови фантазии в своите чинийки. Личицата им грейнаха в образа на черешка и запечатиха фотоспомен от тези незабравими дни.
Фолклорното забавление „Черешчица род родила“ съвпадна и с честването на Еньов ден, празника на билките, здравето и добрите вълшебства. Облечени в красиви народни носии, заобиколени от уханни билки децата разбраха, че не само черешите, но и билките имат свой празник. Те вдишаха от омайния им аромат, запознаха се с разнообразието им и разбраха ползите от тях.
За сладурите от група „Зайче“ тази седмица бе наистина вълшебна, наситена с много емоции и неповторима радост и показа, че те са най-малките пазители на традициите в нашия град.
 
n-nosia-01
n-nosia-02
n-nosia-03
n-nosia-04
n-nosia-05
n-nosia-06
n-nosia-07
n-nosia-08
n-nosia-09
n-nosia-10
n-nosia-11
n-nosia-12
n-nosia-13
n-nosia-14
n-nosia-15