Skip to main content

група "Зайче"

Да посрещнем пролетта!

Пролетта идва и природата като спяща красавица, събудена от първите топли пролетни лъчи, започва бързо да се събужда и да се радва на живота. Светът наоколо става светъл и сияен, светли и сияйни са и усмивките на децата , завладени от пролетно настроение и усещане за радост.

Месец март 2022 година за малките „зайчета“ бе изпълнен с много щастливи преживявания и пролетно настроение. Започна с посрещането на Баба Марта в детската градина и закичването им с традиционната българска мартеница.

Своята обич към Родината и признателност към подвига на дедите ни, децата показаха с отбелязването на 144 години от Освобождението на България, изпявайки песен за родния трибагреник.

С много усмивки и веселие пресъздадоха обичая хамкане на очаквания от всички празник - Сирни Заговезни и си пожелаха повече благи вести, надежда и вяра в доброто на Благовещение.

С прекрасен осмомартенски концерт малчуганите от групата поздравиха своите майки и с треперещи от вълнение гласчета рецитираха стихчета и пяха песнички за мама. В споделените клипчета момиченцата се показаха като истинска мамина отмяна, а момченцата ѝ поднесоха своята китка обич.

Приятна изненада направиха децата на своите родители по случай настъпването на пролетта. Малките палавници, превъплътени в пъстри цветчета, пчелички, калинки, бръмбарчета, патенца отправиха своя поздрав към тях и ни пренесоха в нейния вълшебен свят.

Много вълнуващо протече и първото посещение на „зайчетата“ в картинната галерия „Владимир Димитров – Майстора“ , където се докоснаха до света на изобразителното изкуство и се порадваха на красивата и пъстроцветна пролет, претворена в картините на кюстендилски художници.

Първият пролетен месец поднесе на малките сладури много емоции, много усмивки и много пролетно настроение.

pitka-01
pitka-02
pitka-03
pitka-04
pitka-05
pitka-06
pitka-07
pitka-08
pitka-09
pitka-10
pitka-11
pitka-12