Skip to main content

група "Кокиче"

Книжки да чета обичам!

Има ли дете, което не се захласва по красивите илюстрации в детските книжки?
Има ли дете, което не слуша с интерес римите в детските стихчета? Има ли дете, което не обича да наднича във вълшебния свят на приказките?
Любовта на малчуганите от група "Кокиче" към книгите, провокира желанието им да посетят тяхното царство. На 26.02.2020г. ентусиазираните книголюбци се запътиха към
РБ "ЕМАНУИЛ ПОПДИМИТРОВ"гр. Кюстендил, където бяха сърдечно посрещнати от мама Зоя (майката на Никола) и останалите служители на библиотеката.Те разказаха на децата за вълшебния свят на книгите и техниката на тяхното създаване - стъпка по стъпка, от написването до илюстрирането и отпечатването им. Интересно и вълнуващо беше пътешествието из помещенията на библиотеката.
Срещата на децата с толкова много книги предизвика тяхното възхищение. Сред богатата колекция всяко дете откри своята книжка и се наслади на комфорт и релакс при прелистването на нейните страници. Бъдещите читатели осъзнаха разликата между книжарница и библиотека и се запознаха с правилата за заемане на книги. Те получиха и талони за безплатна регистрация в библиотеката.
Запознаха се с професията на библиотекаря в работната му среда и разбраха колко е значима тя за хората. За да бъдеш библиотекар трябва много любов и грижливо отношение към книгите. Децата научиха, че една от най - добрите български детски писателки Веса Паспалеева е родена в нашия град преди 120 години.По този повод, те с гордост рецитираха нейни стихотворения, пяха песнички написани по нейни текстове, а мама Зоя прочете разказчето
"Лястовичке, от где идеш?"
Похапвайки от вкусните сладкиши на любезните домакини, малките палавници оживено коментираха помежду си, че се чувстват прекрасно сред толкова много книги и си обещаха, че отново ще посетят библиотеката.
Нека възпитаваме четящи поколения, като не спираме да откриваме пред децата прекрасния свят на книгите!!!
biblioteka-01
biblioteka-02
biblioteka-03
biblioteka-04
biblioteka-05
biblioteka-06
biblioteka-07
biblioteka-08
biblioteka-09
biblioteka-10
biblioteka-11
biblioteka-12