Skip to main content

група "Кокиче"

Излет в "Хисарлъка"

 
В ранното слънчево утро на 09.09.2020г., децата в група "Кокиче" бяха изпълнени с въодушевление и трепетно очакване на предстоящия излет до м. "Хисарлъка". Красивият лесопарк винаги е бил предпочитано място за разходки и игри на малките природолюбители.
Първата спирка от днешното посещение бе крепостната стена, която е една от най - големите забележителности на град Кюстендил и представлява древен архитектурно - строителен паметник на културата. Вниманието на децата беше насочено към нейното значение за опазването на града ни в далечното минало.
Малчуганите наблюдаваха с любопитство и коментираха оживено помежду си големите размери на глинените делви, в които се е съхранявало житото за населението. След като си направиха снимки, всички се отправиха на свежа утринна разходка в гората. Разглеждаха с интерес многообразието от растителни видове - дървета и храсти, радваха се на игривите катерички, които прескачаха от клон на клон с пъргавите си крачета и с любопитство наблюдаваха малките посетители. Малчуганите не забравиха да проверят дали дървените къщички за птици, които бяха поставили миналата година са все още там и дали в тях има пернати обитатели. Опиянени от свежия боров въздух, децата неусетно се отдадоха на волни игри и забавления.
Събраха и цяла торба с шишарки за своята Еко-работилничка, от които още на следващия ден изработиха малки, симпатични "шишаркови" таралежчета.
Тази разходка сред природата донесе не само положителни емоции и свежо настроение, но и нови знания и впечатления на малките природолюбители от група "Кокиче".
 
 
park-h-01
park-h-02
park-h-03
park-h-04
park-h-05
park-h-06
park-h-07
park-h-08
park-h-09
park-h-10
park-h-11
park-h-12
park-h-13
park-h-14
park-h-15