Skip to main content

група "Светулка"

Слънчеви игри и забавления

В края на юли 2020 година обновената детската градина в с. Слокощица отвори врати за своите малки обитатели и големият, зелен двор се изпълни с детски смях. Лятото е време за слънчеви игри и забавления, и децата от група „Светулка“ им се отдадоха на воля.
Танци, песни, състезания, модни дефилета, дни на чистотата и екологията, подвижни и спортно-подготвителни игри, творчески работилнички изпълваха времето на децата. Креативните идеи и практическото им реализиране вдъхновиха малчуганите, когато създаваха модели на модни аксесоари.
Творческа надпревара кипеше и при моделирането на прически. С желание се включиха в почистването и облагородяването на двора и варосаха дърветата. Усещането за единение и традиции бе вълнуващо в деня на празника Панагия. С малките си ръчички децата замесиха тесто за хляб и почувстваха колко търпение, и любов са нужни в труда на хората. Импровизираният къмпинг в двора на детскато заведение даде възможност за екипна работа и съвмести преживявания.
Миналото оживя пред тях, разглеждайки възстановените крепостни стени и кули в месността „Хисарлъка“. Дните на екологията дадоха уникална възможност малчуганите да обследват и да усетят вълшебния аромат на билките и да създадат инсталация от тях, за която да се грижат ежедневно. С не по-малко вълнение децата създадоха мини-макети на планетите от Слънчевата система.
С нетърпение очакваха и игрите с физическа активност, които ги зареждаха с много настроение.
 
Пред прага на новата учебна година малките „светулки“ казват:

„Довиждане и до нови срещи!“ на едно прекрасно лято, което със сигурност ще запомнят.
 
 
 
 
 
sl-leto-01
sl-leto-02
sl-leto-03
sl-leto-04
sl-leto-05
sl-leto-06
sl-leto-07
sl-leto-08
sl-leto-09
sl-leto-10
sl-leto-11
sl-leto-12
sl-leto-13
sl-leto-14
sl-leto-15