Skip to main content

група "Светулка"

Бъдни вечер

В края на месец декември 2021 година, в навечерието на едни от най - светлите и обичани празници "Бъдни вечер" малчуганите група "Светулка" се потопиха в магията на българските традиции и свързаните с тях обреди и ритуали. Облечени в красиви народни носии, заредени с много вълнения и трепетни очаквания, децата пресъздадоха обичаите, които българските семейства спазват от векове.

Запленени и очаровани от символиката на всички обреди и гадания, свързани с този празник, те вложиха целия си артистичен потенциал. Децата се събраха около традиционната трапеза и се потопиха в магията на празника.
Времето беше спряло..... "Стопаните" замесваха с любов коледните питки, подреждаха вкусните постни ястия на софрата, а "коледарите" възторжено пееха своите коледарски песни и наричаха слова за здраве и берекет.
Виртуалното тържество на малчуганите донесе много настроение у родителите и задоволство у педагогическия екип, който винаги се е стремял да съхранява и предава родовата памет и българщината от поколение на поколение.

 

Нека Коледа вълшебна
в сърцето вечно да гори!
Щастие, любов да има
за всички в бъдните ни дни!!!