Skip to main content

група " Синчец"

Творчески игри и занимания

За децата от група "Синчец" дните от 15.03.20г. до 24.05.20г. преминаха в необичайна за тях обстановка. Извънредното положение, обявено в България поради опасност от вирусна зараза, лиши малчуганите от социални контакти и общуване с приятели и връстници. Игрите и заниманията за тях се пренесоха изцяло у дома. Осъзнавайки решаващата им роля за развитието на децата и нуждата от положителни емоции и удоволетвореност от успеха, екипа на група „Синчец“ продължи контактите с деца и родители чрез виртуални срещи, организирани в онлайн платформа и фейсбук страницата на групата. По този начин те имаха възможност да получават предложения и идеи за игри, занимания и разнообразни дейности. Целта бе обогатяване на знанията и уменията на нашите възпитаници.
През този период децата се включваха с интерес и желание в различни забавни дейности. Често самите родители предлагаха свои идеи за игри и занимания. В тях ученолюбивите ни и талантливи деца показаха своите знания, умения и способности. Постигнатото споделяха с нас в снимки, видеозаписи и във виртуалните срещи на групата. Това многообразие от игри и занимания даде поле за изява на всички. Дните и седмиците се запълваха с интересни теми, близки до децата, свързани с тяхната любознателност и творчески стремежи. Редуваха се занимания свързани с изкуствата: музика, танци, изобразително изкуство, приложни дейности. Бяха проведени интересни ситуации свързани с храни и готварство, градинарство, грижи за дома, градината и домашния любимец. Малчуганите бяха активни участници във фестивала "Образование, култура и младежки дух", организиран в ДГ.
Много емоции, настроение и пъстрота показаха малките палавници в подготовката и участието си в "Лазаровден", "Цветница" и "Великден". С вълнение и любов децата се включиха в подготовката за 24 май - "Ден на славянската просвета и култура", рецитираха стихчета, рисуваха картини, пяха песни.
Голям интерес предизвика и участието им в кулинарния фестивал, дните на професията и Световния ден на книгата. Използването на разнообразни конструктивни, природни и подръчни материали в игрите допринесоха за развитието на познавателните способности, финната моторика и уменията за разчитане на схеми.
Обратната връзка със всичко споделено от деца и родители ни прави удоволетворени от успешното и пълноценно взаимодействие. С гордост можем да кажем, че в група „Синчец“ на детска градина „Слънце“ растат можещи, знаещи и талантливи деца!
 
zabavlenia-01
zabavlenia-02
zabavlenia-03
zabavlenia-04
zabavlenia-05
zabavlenia-06
zabavlenia-07
zabavlenia-08
zabavlenia-09
zabavlenia-10
zabavlenia-11
zabavlenia-12
zabavlenia-13
zabavlenia-14