Skip to main content

Седмица на четенето в детската градина

 
Дните от 26.10. до 30.10.2020г. бяха изключително интересни и вълнуващи за децата от ДГ "Слънце". За пореден път те се включиха активно в Националната седмица на четенето чрез различни дейности и инициативи, имащи за цел създаване на благоприятна среда за насърчаване на интереса им към четенето и привличане на вниманието им към значимостта на книгите. Потопени в техния необятен свят, ентусиазираните "книголюбители" изживяха вълшебни и незабравими мигове.
Децата подредиха грижливо и отвориха широко врати на своите "детски библиотеки", където се настаниха удобно за да разгледат красиво илюстрираните книжки, да побъбрят с приятели и да дискутират любими детски произведения. Припомниха си и правилата за отговорно отношение към книгите. Малчуганите рецитираха стихчета, научиха нови пословици, свързани с темата, премериха силите си в състезание за отгатване на гатанки и за най - добър разказвач на приказки. Децата от по- малките групи редиха кубчета и пъзели с илюстрации на приказки, изработиха "приказни пана", направиха си забавна книжка, като сами измислиха сюжета и я "илюстрираха" собственоръчно. В импровизираната детска книжарница имаше богат избор на детска литература и всяко дете успя да си "закупи" книгата, която харесва.
Бяха отворени и работилници за изработка на фигури за куклен театър. На импровизираните театрални сцени в групите оживяха любими приказни герои. Талантливите възпитаници на ДГ влязоха в роля и с ентусиазъм се включиха в драматизации на приказки: "Вълкът от приказките", "Трите прасенца", "Спящата красавица" "Мързеливата Богданка", "Дядо вади ряпа".....
Седмицата предостави необятни възможности на малчуганите от всяка група да се докоснат до магията на литературата и изкуствата. Всички дейности, свързани с непосредственото общуване на децата с книгите провокираха интереса им към тях. Те осъзнаха, че книгата е "прозорец към света", че тя може да им "говори", да им "разказва", да бъде техен "най- добър приятел".
 
knijki-detski-01
knijki-detski-02
knijki-detski-03
knijki-detski-04
knijki-detski-05
knijki-detski-06
knijki-detski-07
knijki-detski-08
knijki-detski-09
knijki-detski-10
knijki-detski-11
knijki-detski-12
knijki-detski-13
knijki-detski-14
knijki-detski-15
knijki-detski-16
knijki-detski-17
knijki-detski-18
knijki-detski-19
knijki-detski-20
knijki-detski-21
knijki-detski-22
knijki-detski-23
knijki-detski-24
knijki-detski-25
knijki-detski-26
knijki-detski-27
knijki-detski-28
knijki-detski-29
knijki-detski-30
knijki-detski-31
knijki-detski-32
knijki-detski-33
knijki-detski-34
knijki-detski-35
knijki-detski-36
knijki-detski-37
knijki-detski-38
knijki-detski-39
knijki-detski-40
knijki-detski-41