Skip to main content

Аз обичам гората

По повод Седмицата на гората 2022 година, която тази година се проведе от 4 до 10 април под мотото:„Аз обичам гората!“, децата от ДГ „Слънце“ се включиха в различни инициативи.

Малчуганите от всички групи посетиха едно от любимите си места за игри и разходки – лесопарк „Хисарлъка“ . Тук на воля и чист въздух те играха, набраха букетчета от първите горски цветя, наблюдаваха дърветата, напъпилите храсти и мъх, усетиха свежия аромат на борови иглички, чуха песента на птиците и потропването на кълвача.

Като истински изследователи откриваха горски съкровища – шишарки, красиви клонки, камъчета. "Пази гората чиста!"- призоваха палавниците от група „Слънце“ и почистиха любимото си място за игри, показвайки че макар и малки вече знаят - гората трябва да се пази чиста. Заредени с бодрост и настроение, изпълнени с приятни преживявания се прибраха в детската градина.

Своята любов към гората малките природолюбители показаха и в красивите си рисунки, които бяха изложени в организираната от детската градина изложба и украсиха нейните дворове. С желание пяха песнички, танцуваха и рецитираха стихчета за гората и нейните обитатели.

Малките „слънца“ взеха участие и в конкурса за детска рисунка с горска тематика, обявен от ТП „ДГС Кюстендил“ под наслов: „Гората ни помага“.
Включвайки се във всички тези дейности децата показаха, че обичат и ценят гората.

gora-01
gora-02
gora-03
gora-04
gora-05
gora-06
gora-07
gora-08
gora-09
gora-10
gora-11
gora-12
gora-13
gora-14