Skip to main content

Дни на професиите 27 – 28 април 2022 година

В дните непосредствено преди празника на труда 1 май децата от групите на ДГ „Слънце“ посетиха работното място на някои от своите родители.

Група „Кокиче" и „Славейче" посетиха Окръжен съд гр. Кюстендил и се запознаха с професията на съдията. В съдебната зала бяха посрещнати от Влади Владимиров - връзки с обществеността и от майката на Дара - Михаела Демиревска - съдебен помощник. По интригуващ и забавен начин те помогнаха на децата да разберат какви са правилата в нашето общество и какво се случва, когато не ги спазваме. Малчуганите осъзнаха, че хората, които упражняват тази професия се грижат за съхраняването на много важна обществена ценност - справедливостта.

Бъдещите първокласници от група „Калинка" бяха топло и любезно посрещнати от прекрасния екип на Трето ОУ „Проф. Марин Дринов“ - директора г-жа Р. Здравкова, началните учители г-жа Зарева и г-н Кирил Иванов, където се запознаха с училищната среда и обогатиха представите си за професията на учителя.

Малките възпитаници от група „Слънце" посетиха Градският духов оркестър на Кюстендил, изживяха приятни емоции и се заредиха с много настроение, като отблизо се запознаха с професията на музиканта.

Група „Лъвчета" бяха любезно посрещнати в ресторант „Френдс" и аптека „Медея" и се запознаха отблизо с професиите на сервитьора и фармацевта.

Малчуганите от група „Зайче" посетиха фирма „Мони Петров" ООД и се запознаха с професията на модния дизайнер и шивача.

Група „Пчеличка" се запознаха с една красива професия - флорист. Децата имаха възможност да участват в изработването на красиви кошнички с цветя. Средствата от продажбата любезните домакини дариха за каузата „Заедно за Огнян".

Група „Синчец" отблизо се запознаха с професията „автомонтьор“, като посетиха автосервиз "Дондуков 65", работното място на таткото на Никол - Бойко и бате Ради. Любезните домакини разказаха много интересни неща за професията, показаха инструментите които са необходими в тяхната работа и заедно с децата извършиха някои операции в ремонта на колата.

Малчуганите от група „Светулка" с помощта на лъчезарните домакини от „От нашите градини" Росен Грешанов и Камелия Гребенарова се докоснаха отблизо с професията на зеленчукопроизводителя.

Група ,,Детелина" се запознаха с професията продавач- консултант, който предлага разнообразни стоки и услуги директно на купувачите.

Благодарим Ви, мили родители, за топлото отношение!

roditeli-01
roditeli-02
roditeli-03
roditeli-04
roditeli-05
roditeli-06
roditeli-07
roditeli-08
roditeli-09
roditeli-10
roditeli-11