Skip to main content

Празници и традиции

Ден на народните будители в детската градина

Кой събужда умовете,
брани българското слово,
та като вълшебно цвете
да разцъфне то отново...

На 01.11.2022г. в ДГ "СЛЪНЦЕ" за пореден път се проведе урок по родолюбие. На този ден честваме Деня на народните будители - един от най- светлите празници за целия български народ. Спомняме си за предците ни - книжовници, революционери и хора, които са вярвали в националния дух и са се стремили към образование и книжовност. Спомняме си за тези, които са се борили поколенията след тях да имат едно по - светло бъдеще.
Децата от всички групи се включиха в този светъл празник и отдадоха почит и признателност към делото на народните будители, като проведоха различни дейности и инициативи. Те научиха, че будителите са хора, които се разпознават по светлината, с която озаряват околните, със своята доблест, мъдрост и отдаденост. Заинтригувани от тяхната история, малчуганите рецитираха стихове, пяха възторжено песни, подреждаха пъзели, колажи и табла с ликовете им. Разказваха с въодушевление какво са научили за живота и делото им и защо се гордеят, че са техни потомци.
Възпитаниците на детската градина с благодарност отправиха своите поздрави към всички учители и съвременни будители, като им пожелаха здраве и светлина, която да озарява пътя в благородната им мисия.


 

buditeli-01
buditeli-02
buditeli-03
buditeli-04
buditeli-05
buditeli-06
buditeli-07
buditeli-08
buditeli-09
buditeli-10