Skip to main content

група "Зайче"

Дни на спорта

Децата спорта най обичат
да играят весело, да тичат!
И нали умора нямат,
с таз енергия голяма,
спортът никога не им дотяга.

Физическата активност и спортът са особено важни за децата, чийто организъм е в процес на растеж и развитие, на физическо и психическо съзряване. Спортните занимания под формата на различни игри осигуряват здраве, двигателен опит, формиране на умения и изграждане на мотивация за самостоятелна двигателна дейност. За „зайчетата“ е изключително интересно и забавно, освен с ежедневните физически упражнения, игри и разходки, да се включват и в различни допълнителни спортни дейности.

На май 10 май 2022 година – Световния ден на физическата активност, посветен на инициативата на Световната здравна организация „Движението - това е здраве“ и целящ насърчаване на физическата активност, малчуганите се включиха в маратона, организиран от детската градина в близкия парк. Облечени в спортни екипи, с номера на фланелките като истински спортисти, заредени с хъс и желание за победа, те изминаха определения маршрут и с радост преминаха през неговия финал.

На 17 май 2022, в деня на българския спорт, мъниците се включиха в първото си занимание по аеробика с професионалния инструктур по аеробика – Мирела Николова. Децата изпълняваха с желание физически упражнения за цялото тяло на фона на музика. Тренировката бе много интересна и атрактивна, създаде положителна енергия и нагласа за целия ден.

Включвайки малките ни възпитаници във всички тези дейности ние насърчаваме вродената им потребност от физическа активност и поставяме основите на спортната им култура.

sport-01
sport-02
sport-03
sport-04
sport-05
sport-06
sport-07
sport-08
sport-09
sport-10
sport-11
sport-12
sport-13
sport-14