Skip to main content

група "Зайче"

Водата – извор на живот

По повод Световния ден на водата – 22 март, в цял свят се провеждат различни дейности, за да се насочи вниманието на човечеството към едно от най-ценните богатства на нашата планета – водата и нейното опазване. децата от група „Зайче“ също се включиха в отбелязването на този ден.

С помощта на четките и боите, малчуганите пресъздадоха богатството на водата и своята детска мечта за по-чисти и красиви реки, езера и морета. С красивите рисунки подредиха изложба под наслов „Водата – променя света“ , която бе публикувана на ФБ страницата на ДГ. С голямо желание деца и родители се включиха във фотоконкурс на тема: „Водата – извор на живот“. Двадесет и двама участника представиха 130 снимки, показващи красотата на водните ни басейни, радостта в детските очи. Посланието на конкурса бе: “Бъдете промяната, която искате да видите в света!“ Конкурсът бе проведен онлайн във ФБ на групата и детската градина.

Всички участници получиха грамоти за участие и благодарност от директора на ДГ - госпожа Цекина. Група „Зайче“ взе участие със свои рисунки и в конкурса „Дългият път на водата“, организиран от НЧ „Съгласие 1905“, град Българово. В конкурса взеха участие 22 деца. Да пестим водата, да опазваме природните богатства, като се грижим за тях – това е посланието на малките природолюбители от група „Зайче“.

За да има живот на нашата планета!

За да има усмихнати и щастливи детски лица!

voda-01
voda-02
voda-03
voda-04
voda-05
voda-06
voda-07
voda-08
voda-09
voda-10
voda-11