Skip to main content

група "Калинка"

Трудът на хората и техните професии

 Всяка вечер вкъщи,
приказките - същи.
И защо е спора?
Колко смешни хора!

Викат до тавана аз
какъв да стана.
Татко казва, лекар
мама пък: аптекар
баба иска инженер,
дядо казва, офицер!

 

А на мойто мече
шепна всяка вечер.
На децата - ред по ред,
ще продавам сладолед!

През месец февруари 2022 година децата от група "Калинка" обогатиха знанията си за труда на хората и техните професии. Те разбраха, че хората имат различни професии, според това какво умеят и искат да правят. Научавайки интересни неща за различните професии, малчуганите споделиха желанията си какви искат да станат като пораснат. Обогатиха представите си за професията на шивача. Имаха възможността да се докоснат до шевна машина и видяха как се изработват облеклата, които се продават по магазините. Научиха интересни неща за различните пособия, с които си служат миньорите, една от най-екстремните и опасни професии.

По повод Международния ден на стоматолога влязоха в неговата роля и се постараха всички интервенции да бъдат безболезнени. След като всичките малчугани бяха отличени с отличен зъбен статус, със слънчеви усмивки на лицата се включиха в туристическа обиколка на град Кюстендил с автобус по повод Международния ден на екскурзовода.

Любознателните "калинки" видяха как протича един работен ден на човек, който е избрал професията екскурзовод и с голямо желание се включваха да помагат, показвайки завидни знания за родния град. Децата вече знаят, че всяка професия е нужна и полезна за останалите. Човекът със своя труд създава красиви и полезни неща и затова трудът му заслужава уважение.

 

ekskurzovod-01
ekskurzovod-02
ekskurzovod-03
ekskurzovod-04
ekskurzovod-05
ekskurzovod-06
ekskurzovod-07
ekskurzovod-08
ekskurzovod-09
ekskurzovod-10
ekskurzovod-11
ekskurzovod-12