Skip to main content

група "Калинка"

Седмица на черешата

В група „Калинка“ дните от 20 до 24 юни 2022 г. бяха по - различни, изключително забавни и изпълнени с празнично настроение. Вдъхновени от инициативата на детската градина да бъдат част от общоградския „Празник на черешата“, “калинките“ с желание се включиха в нея.

На този вкусен и така обичан от всички деца плод, с който се слави град Кюстендил в цяла България, бе посветен всеки един ден от седмицата. В ранното утро на 21 юни 2022 година в черешовите градини в с. Граница, освен сладкопойните песни на птиците се чуваха и веселите гласчета на децата от групата .Те дойдоха тук, за да помогнат на стопаните да приберат черешовата реколта, която тази година беше много добра. Зрелите черешки привличаха погледите на малките берачи и сякаш приканваха да бъдат откъснати.
По време на черешобера децата научиха много за труда и грижите, които полагат хората за отглеждането на черешовия плод. В следващите дни на седмицата трудолюбивите „калинки” развихриха творческото си въображение и със сръчните си ръчички изработиха модели на череши от хартия, невероятни пана и рисунки с червени, жълти и розови черешки. Изпълнени с гордост от плодородието на родния край, малчуганите преживяха една незабравима седмица, наситена с обаянието и магията на черешовия плод.


praznik-01
praznik-02
praznik-03
praznik-04
praznik-05
praznik-06
praznik-07
praznik-08
praznik-09
praznik-10