Skip to main content

група "Калинка"

Мартенски празници

Месец март е изпълнен с много цвят и надежда, с красиви и емоционални празници.
Празникът на Баба Марта е първият от тях, за който малките палавници се подготвяха старателно, като в организираната творческа работилница с участието на родители, изработиха мартенички, сувенири и картички, с които зарадваха близки хора и приятели. С позитивно настроение и искрена радост, облечени в бяло и червено, нетърпеливите "калинки" посрещнаха добронамерената, понякога и малко люта Баба Марта. Любознателните дечица й разказаха една от легендите за Баба Марта и я поздравиха с песен. Милата гостенка закичи всяка детска ръчичка с мартеничка, с пожелание за здраве и късмет.
В навечерието на Националния празник на България - 3 март, децата от групата с рецитал от поетични слова "Земя - като една човешка длан", изразиха обичта си към Родината и национална гордост от героичната й история.
На 7 март 2023 година, по повод Международния ден на жената - 8 март, с трогателно тържество "Фолклорни усмивки", децата заедно със своите родители се потопиха в магията на българския фолклор. Облечени с красиви български носии, в автентична битова обстановка, талантливите "калинки" драматизираха народната приказка "Галена мома - работна невяста". Българските народни песни, танци и представянето на обичая "Седянка" въздействаха на всички присъстващи и събудиха у тях палитра от чувства и емоции.
Подготовката и честването на мартенските празници - 2023  бе неповторимо преживяване за малките ни възпитаници, което ще остави у тях траен и емоционален спомен от детската градина.

 

praznici-01
praznici-02
praznici-03
praznici-04
praznici-05
praznici-06
praznici-07
praznici-08
praznici-09
praznici-10
praznici-11
praznici-12
praznici-13