Skip to main content

група "Кокиче"

Есенна екскурзия

Един от символите на град Кюстендил е местността "Хисарлъка". Красивият лесопарк винаги е бил предпочитано място за разходка и игри на малчуганите от група "Кокиче".
На 05.11.2021г. те отново се отправиха към гората.....да поиграят на воля, да се насладят на свежия боров въздух, да се порадват на природата през есента.
Децата наблюдаваха с интерес различни видове дървета - иглолистни и широколистни, шипкови и къпинови храсти. Радваха се на долитащите звуци от птици и шумоленето от стъпките им по сухите листа и съчки. Пъргави катерички и шумни кълвачи привличаха любопитните погледи на малчуганите.

Развеселени, те се впуснаха в различни занимания...... весели игри и забавления в къщата на Баба Яга, събиране на шишарки, клончета и мъхчета. Децата не пропуснаха възможността да проверят и дървените къщички за птици, които преди време бяха поставили (с помощта на някои родители) върху няколко високи бора.
Екскурзията приключи с много усмивки, добро настроение и натрупани нови знания и впечатления. На връщане в детската градина, малките палавници с удоволствие коментираха помежду си колко приятен е бил този ден. Те си пожелаха скоро да имат възможност отново да играят на воля в гората.

gora-01
gora-02
gora-03
gora-04
gora-05
gora-06
gora-07
gora-08
gora-09
gora-10