Skip to main content

група " Синчец"

В чудния свят на знанието

На 15.09.2021г. в ДГ „Слънце“ тържествено бе открита новата учебна година. Малчуганите от група „Синчец“ я посрещнаха с много вълнение и въодушевление. В празнично украсената занималня ги очакваха новите комплекти познавателни книжки - „Чуден свят“. Свят на знанието, в който децата по интересен, забавен и достъпен за възрастта начин натрупват представи, знания, развиват умения. Децата с интерес се запознаха с учебните помагала. Разгледаха ги внимателно и си припомниха правилата за опазване на книжките чисти и здрави.

Познавателната книжка по „Конструиране и технологии“ винаги е привличала вниманието на малчуганите с красивите си илюстрации, а конструктивната дейност винаги им е носила радостни емоции. Така бе и на 24.09.2021г. когато те с много старание изрязваха с ножица по очертана линия и под формата на игра подреждаха картинки на животни и техните семейства, като показаха умения за разбиране и следване на указания.
Ситуациите по „Конструиране и технологии“ подпомагат децата за по голяма самостоятелност в творческите дейности, развиват сръчности и умения, съдействат за поставяне на основите на технологичното мислене.

 

 

pojelania-01
pojelania-02
pojelania-03
pojelania-04
pojelania-05
pojelania-06
pojelania-07
pojelania-08
pojelania-09
pojelania-10
pojelania-11
pojelania-12
pojelania-13