Skip to main content

група " Синчец"

СЕМЕЙСТВОТО- сигурност, подкрепа и любов! 

С вълнуващо тържество възпитаниците на ДГ „Слънце“, група „Синчец“ отбелязаха Деня на християнското семейство- 21 ноември! 
21 ноември в църковния празничен календар се отбелязва като "Въведение Богородично". На този ден семейството се е събирало около трапезата, на която е имало вино, топла питка и вкусна гозба. Така се е чествала здравата връзка между всички в къщата, от най-стария до най-младия. Празникът е прекрасен повод да покажем на близките си, колко много ги обичаме и уважаваме. 
Тази безмерна обич към своите родители, близки и роднини, децата изразиха в празничната си програма, представена на 16.11.2022г. в детската градина.
 Въодушевени и с приповдигнато настроение, те рецитираха стихотворения за семейството и дома, пяха и танцуваха. Много аплодисменти получиха за прекрасните си танцови изпълнения: „Боряно,Борянке“; „Шарени чорапки“ ; ,‚Мари момиченце“ и „Гайда свири“. 
Основен момент в програмата бе сценка за празнуването на празника някога в стари времена, за най-святото място - Домът, в който научаваме най-ценните житейски уроци, за добродетелите, смирението, силата на прошката и молитвата. Децата рецитираха Вазовото стихотворение „Молитва“ в уютната битова обстановка с красиви декори. Облечени в пъстри български носии, всички седнаха около трапезата с хляба, свещена за българите и до днес. Със запалена свещичка и събрани за молитва ръце, всички се помолиха на бог с „Отче наш!“.
Учителите поздравиха децата и отправиха пожелания към родителите и семействата за здраве, щастие, сплотеност, хармония и хубави моменти заедно. Всички се прегърнаха с умиление и просълзени от радост очи.
Нека винаги да помним: „Семейството е връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще!“

 

sin-1
sin-2
sin-3
sin-4