Skip to main content

Коледна магия в ДГ "Слънце" 

Коледа е един от най - дългоочакваните и вълнуващи празници за всяко дете. Затова още в началото на месец декември, в ДГ "Слънце" беше подготвена богата палитра от дейности, свързани с много настроение и детски забавления. Децата с желание и усмивки се включиха в подготовката и организирането на празника. В групите бяха отворени коледни работилнички, в които малчуганите усърдно изработваха украси, картички, календари и подаръци за своите близки.

С блеснали от радост очички, те украсиха елхите в своите занимални и сложиха началото на обратното броене за оставащите дни до Коледа. С неподправена детска наивност и вяра в чудесата, "написаха" писмата си до Дядо Коледа и се отправиха към голямата елха на градския площад. Там ги очакваше еленчето Рудолф, което прие писмата им и обеща да ги предаде лично на Дядо Коледа. Децата преживяха щастливи мигове от тази вълнуваща и незабравима среща, изпълнена с много песни, танци, весели игри и забавления. Малчуганите от групи "Калинка" и "Синчец" зарадваха минувачите с коледни късметчета и собственоръчно направени малки подаръчета.
На 13 и 15 декември 2022 залите на читалище "Братство" и читалище "Пробуда" бяха препълнени с развълнувани родители, които нетърпеливо очакваха коледните концерти на децата. Малчуганите от всички филиали на ДГ "Слънце" представиха своите вълшебни спектакли и потопиха всички присъстващи в магията, наречена Коледа. Дариха на всеки зрител изобилие от усмивки, топлина, любов и красота.
Деца, родители и учители проявиха всеотдайност и сърдечност, като станаха съпричастни към кампанията "Деца помагат на деца", организирана от РДГП гр. Кюстендил. Бяха изработени коледни сувенири, картички и сурвачки за благотворителния базар. Събраните средства бяха дарени на децата на загинали служители от системата на МВР.
На 21 декември дойде бленувания миг, в който малчуганите с радост и усмивки посрещнаха обичания и дългоочакван гост- Дядо Коледа. Той пристигна с пълен чувал и превърна този ден в истински празник. С грейнали от щастие лица, малките "слънчица" пристъпваха към белобрадия старец, който с весел смях раздаваше красиво опаковани подаръци. С много любов те благодариха и обещаха да бъдат все така послушни и добри.
Вълшебният месец декември беше изпратен във всяка група с коледно парти, изпълнено с веселие и много благопожелания за настъпващата Нова година.

 

magia-01
magia-02
magia-03
magia-04
magia-05
magia-06
magia-07
magia-08
magia-09
magia-10
magia-11