Skip to main content

103 години от рождението на Леда Милева

“Любовта към книгата трябва да се посее още в детските години, за да остане за цял живот. Дете, расло без книга, е като цвете, оставено без слънце. Вярвам в силата на детската книга. Вярвам, че тя ще бъде тъй нужна на утрешните деца, както и на днешните.”
Леда Милева


Няколко поколения български деца са израснали с прелестните приказки, стихове и пиеси на Леда Милева. Те са любими и за малчуганите от ДГ „Слънце“, за които срещата с тях е истинско удоволствие, защото ги учат да бъдат по-добри, по-честни, да откриват красотата в словото и във всичко около тях.
В началото на месец февруари 2023 година във връзка с 103 години от рождението на Леда Милева, във всички групи на детската градина се организираха различни дейности. Малките ни „слънчица“ разглеждаха нейни книжки, рецитираха любими стихотворения, рисуваха илюстрации и пяха песнички по нейни произведения, превъплътиха се в героите от приказките „Работна Мецана“, „Лилава приказка“ и др. Децата от група „Детелина“ представиха изключително красив и впечатлявящ мюзикъл по едно от най-известните й стихотворения, по музика на Петър Ступел - „Зайченцето бяло“.
И ние вярваме, че чрез произведенията на Леда Милева, сме посели у малките ни възпитаници любов към книгата и към нейното творчество, които те да предават и на своите деца.

 

leda-01
leda-02
leda-03
leda-04
leda-05
leda-06
leda-07
leda-08
leda-09
leda-10
leda-11
leda-12
leda-13
leda-14