Skip to main content

група "Зайче"

В света на възрастните

През месец февруари 2020 година продължиха дейностите по запознаване на децата от група "Зайче" с различни професии.
Те посетиха железопътната гара в град Кюстендил, Трето основно училище "Проф. Марин Дринов", мебелна фирма "Микротел" и бутик за цветя "Елън" и се запознаха с професиите на локомотивния машинист, билетния касиер, ръководител движение, началния учител и цветаря.
Много гордост се четеше в очичките на Константин Мартинов и на Никол Юлиянова, чиито татковци представиха своите професии пред приятелчетата им от групата. Всички малчугани имаха възможност да седнат
на мястото на локомотивния машинист и изпитаха неописуема радост, когато тате Марти ги повози на влака.
С много интерес и любопитство децата проследиха направата на слънчице от дървени плоскости и оценениха труда на хората, които правят мебели, както и на хората, които създават тези сложни машини, какъвто е тате Юли.
Вълнуваща и занимателна бе и срещата на децата с началните учители и техните възпитаници, които предложиха на бъдещите ученици презентация за училището и забавни игри.
В бутика за цветя изпълниха сетивата си с красотата на цветята и мъничко завидяха на уменията на цветаря да създава красиви букети и да носи радост на всички.
Тези срещи с представителите на различни професии бяха много интересни и полезни за децата и по непринуден начин ги въведоха в света на възрастните.
 
 
 
prof-rod-01
prof-rod-02
prof-rod-03
prof-rod-04
prof-rod-05
prof-rod-06
prof-rod-07
prof-rod-08
prof-rod-09
prof-rod-10
prof-rod-11
prof-rod-12
prof-rod-13
prof-rod-14
prof-rod-15
prof-rod-16
prof-rod-17
prof-rod-18
prof-rod-19
prof-rod-20
prof-rod-21
prof-rod-22
prof-rod-23
prof-rod-24