Skip to main content

група "Кокиче"

Нищо не може да ни раздели

Силното желание на малките палавници от група "Кокиче" да общуват помежду си, въпреки необичайната обстановка покрай наложената карантина, провокира тяхната активност за участие в многообразието от дейности, организирани в ДГ "Слънце".
По случай Международния ден на Земята отправихме към тях предизвикателство да дадат своя принос към стремежа на човечеството за един по-чист свят. Децата с ентусиазъм се заеха да окопават лехички, да засаждат цветя и да почистват дворчетата на къщите си. Превърнаха рециклирането в забавна игра като изработиха уникални проекти, които споделяха чрез снимки във Фейсбук страницата на групата.
Беше проведен кулинарен фестивал на който и момичета и момчета се превъплътиха в ролята на изкусни кулинари. С помощта на мама, баба или кака приготвиха съблазнителни "вкусотийки"- кремчета, кексчета, тортички, банички....
Децата с удоволствие споделиха рецептите си, които бяха публикувани в "Кулинарната книга" на ДГ. Със грейнали от задоволство очички и оцапани с брашно бузки, те осъзнаха, че няма нищо по-вкусно от собственоръчно приготвените кулинарни изкушения.
Малките художници се представиха чудесно и на детския пленер "Представи на света своята творба!" Всички успяхме да се насладим на прекрасното настроение, което лъхаше от красивите детски рисунки, сътворени сред природата.
Талантливите малчугани от група "Кокиче" бяха отново заедно на пролетния виртуален концерт "Магията на музиката", който зареди и малки и големи с много настроение и положителна енергия.
В дните от 18 до 24 май в ДГ беше организиран фестивал "Образование, култура и младежки дух" по време на който децата ежедневно проявяваха своята активност. Малките любознайковци изпращаха снимки и клипчета от постиженията си в учебната дейност и спорта, демонстрираха обичта си към родния град като с гордост показваха неговите забележителности и културно наследство. Превърнаха се в "изследователи", които направиха своите първи "открития" чрез опити и експерименти в импровизираните "научно - творчески" работилнички у дома.
Развълнувани от предстоящия празник, децата показваха любимите си книжки, които "четат" вкъщи, бяха разказвачи на приказки, превръщаха се в автори на забавни истории. Седмицата на фестивала завърши с виртуалния празник "Напред, науката е слънце!", на който децата с вълнение представиха стихчета и песни за буквите.
Щастливите усмивки на нашите възпитаници придадоха смисъл и бяха най - прекрасната награда за усилията, положени при организирането на различните дейности.
Всички незабравими моменти, които деца, родители и учители преживяха в трудни и необичайни обстоятелства ни накараха да се чувстваме горди и удовлетворени, че в групата растат талантливи, знаещи и можещи деца!
 
 
 
zaedno-01
zaedno-02
zaedno-03
zaedno-04
zaedno-05
zaedno-06
zaedno-07
zaedno-08
zaedno-09
zaedno-10
zaedno-11
zaedno-12