Skip to main content

група "Кокиче"

Летни приключения

 
Лятото на 2020г. беше изключително забавно и наситено с положителни емоции за всички малчугани от група "Кокиче".
Децата участваха в много и разнообразни дейности, свързани с овладяването на практически умения от ежедневието и бита, кулинарни занимания, усъвършенстване на сензорното развитие, затвърдяване на езиковите и математически знания, запознаване с Космоса и Слънчевата система. Развиха физическите си качества и затвърдиха уменията си за изпълнение на елементи от различни спортове в организираните от детската градина дни на спорта: "Спортът - здраве и красота", "По - силни, по - бързи, по - жизнени", "Тялото - храм на душата", "Спортуваме заедно".
Забавляваха се с игрите на баба и дядо. Празнуваха заедно Панагия, Еньовден, рождени и именни дни. В тематичната "Седмица на цветовете", всеки ден децата се обличаха в съответния гостуващ цвят и с нетърпение очакваха интересните дейности, които им бяха подготвили техните учители. Много забавни и творчески моменти преживяха малчуганите и в "Дните на модата". Те ни запознаха с новите модни тенденции на Лято 2020, като влязоха в ролята на елегантни манекени, които представиха любимите си тоалети и покориха модния подиум със своите усмивки и лъчезарно излъчване. Превъплътиха се и в ролята на изкусни коафьори, които майсторски оформиха прическите на своите "клиенти" в студиото за красота. Изработиха оригинални бижута от собственоръчно боядисани макаронени изделия. Превърнаха се и в креативни дизайнери на дрехи, които реабилитираха и върнаха на мода ръчните плетива, като взеха в ръцете си пухкавите прежди и плетачните игли на баба.
Децата се включиха с ентусиазъм в "Седмицата на буболечките и малките природолюбители". Зарадвани от топлите слънчеви дни, работливи мравчета събираха семенца за зимата, модерни калинки и пъстроцветни пеперуди танцуваха и правеха грациозни пируети докато щурчета свиреха нежно на цигулки, а напетите бръмбари демонстрираха модерен рокендрол. Малки светулки блещукаха с фенерчетата си и даряваха своя блясък и плам на света, за да е безгрижна детската игра. Децата от групата проявиха своята активност и в дните под мотото "Слънчеви ритми", когато представиха български фолклорни танци и танци на другите народи. Те се впуснаха в магията на българските народни хора и завъртяха истинска фолклорна плетеница. Надникнаха във вълшебния свят на валса, истински се забавляваха при изпълнението на популярния гръцки танц "сиртаки" и съвременните модерни танци. Последните дни, преди началото на учебната година бяха отредени за екологичното възпитание на децата.
Бяха проведени интересни игри и занимания за създаване на навици за разделно събиране на отпадъци. Малките природолюбители се погрижиха за цветните лехи, почистиха и освежиха двора на детската градина. Беше организиран и излет до м. "Хисарлъка", където малчуганите се забавляваха на воля сред свежия боров въздух и събраха природни материали, от които на следващия ден изработиха интересни сувенири в своята Еко-работилничка.
Заредени с много усмивки, енергия и топли слънчеви спомени от изминалото лято, децата от група "Кокиче" са готови да посрещнат новата учебна 2020/2021г.
НА ДОБЪР ЧАС, ПОРАСНАЛИ ПРЕЗ ЛЯТОТО "КОКИЧЕНЦА"!!!
 
 
prejivavane-01
prejivavane-02
prejivavane-03
prejivavane-04
prejivavane-05
prejivavane-06
prejivavane-07
prejivavane-08
prejivavane-09
prejivavane-10
prejivavane-11
prejivavane-12
prejivavane-13
prejivavane-14
prejivavane-15