Skip to main content

група "Кокиче"

Ден на християнското семейств

 
Ако буря страшна вънка вие,
ако зло нещастие вятърът довей,
в семейството подслон
човекът ще открие,
човекът без семейство
не може да живей!
 
Вълнуващи и прекрасни моменти изживяха малчуганите от група "Кокиче" в навечерието на 21.11.2020 година. В очарованието на празника "Въведение Богородично", известен още като "Ден на християнското семейство", се преплитат православният канон и народните традиции, съхранявани и отстоявани в продължение на стотици години. Именно тези традиции и обичаи бяха пресъздадени с много желание и любов от малките "кокиченца".
Рано сутринта на гости при тях беше дошла мама Милена, която пренесе част от семейния дух в групата, като помогна на децата да омесят традиционната празнична пита. Малките кулинари вложиха огромно старание при замесването на тестото и завидно въображение при украсяването на питката.
Ароматът на собственоръчно замесеният и току - що изпечен хляб създаде уют и празнична атмосфера в групата. Малчуганите разбраха, че вкусната трапеза събира семействата и носи много радост и топлина в сърцата на хората, които обичаме. Хапвайки с наслада от меката пухкава питка, замесена с много любов и задружни усилия, децата осъзнаха, че са като едно голямо слънчево семейство. Те си обещаха да бъдат добри и толерантни един към друг, да се обичат и да се подкрепят. Научиха, че семейството е "ценност", която е съумяла да съхрани християнските добродетели и идентичността на българите през вековете.
Нека във всяко българско семейство да има винаги мир, любов и благоденствие!!!
pitka-01
pitka-02
pitka-03
pitka-04
pitka-05
pitka-06
pitka-07
pitka-08
pitka-09
pitka-10
pitka-11
pitka-12
pitka-13