Skip to main content

група "Лъвчета"

Цветни празнични приключения

За разлика от училищата, които преминаха към дистанционно обучение, онлайн режимът няма как да е задължителен за малчуганите от детската градина. Ето защо потърсихме вариант за виртуална връзка с децата, използвайки социалните мрежи, за да не прекъсваме комуникацията си с тях и да отбележим прекрасните християнски празници „Цветница“ и „Великден“.
Приканихме всички деца да се включат в подготовката на празника у дома - изработването на празничната украса, семейното боядисване на яйцата, месенето на козунак и др. Децата се забавляваха и споделяха с нас прекрасните си снимки и клипчета, в които виждахме щастливи и усмихнати деца и с удоволствие се наслаждавахме на празничното настроение обхванало всеки дом.
На проведените онлайн срещи с малчуганите те споделяха своите вълнения и идеи за празниците, пяха песнички, казваха стихчета, а всяко дете беше с подбран празничен тоалет.
Така, макар и разделени отново бяхме близо до децата и техните родители, които въпреки своята ангажираност намериха време да прегърнат тази наша идея, за да можем всички заедно да усетим празника и да се забавляваме истински.
 
cv-praznici-01
cv-praznici-02
cv-praznici-03
cv-praznici-04
cv-praznici-05
cv-praznici-06
cv-praznici-07
cv-praznici-08
cv-praznici-09
cv-praznici-10
cv-praznici-11
cv-praznici-12
cv-praznici-13
cv-praznici-14