Skip to main content

група "Светулка"

Малките артисти от приказката Трите прасенца

В къщичка с перденца бели
и със спретната градинка
три прасенца си живели
при добрата мама Свинка.
 
На 26.10.20г децата от група "Светулка" запленени от вълшебствата и невероятните случки, за които се разказва в книгите, с желание театрализираха любимите си приказни герои: трите прасенца от едноимената приказка.
Обединиха се около мечтата доброто да победи. Малчуганите научиха,че когато хората са единни всяка беда се преодолява. Независимо, че съвременните деца живеят в свят на модерни технологии , те обичат да слушат приказки, прочетени от книжки. С вълнение разглеждаха илюстрациите и с желание интерпретираха текста на чутата приказка.
Затова и с ентусиазъм и творческо вдъхновение изработиха реквизитите за приказката "Трите прасенца". Най-малките деца трупаха слама и съчки за първите две къщички. Големите редиха тухлички за къщичката на третото прасенце. А всички заедно им избраха места в двора на любимата ДГ.
Разпределиха си ролите на приказните герои, репетираха ключови изрази и думи. След което по свой детски начин пресъздадоха съдържанието на приказката.Почувстваха емоциите, проследиха неудачната участ на сламената и плетената от съчки къщички.
Бяха съпричастни с неволите на двете прасенца, които искаха да живеят в  тях. Радваха се от сърце, когато третото прасенце ги приюти и  заедно надхитриха Вълка.
Запленени от възможността да пресъздават приказка, всички малчугани участваха "влизайки" в роля на избран герой. Радваха се на своите творчески опити да са артисти.
За децата от група "Светулка" това ще остане мил спомен.
 
trite-pras-01
trite-pras-02
trite-pras-03
trite-pras-04
trite-pras-05
trite-pras-06
trite-pras-07
trite-pras-08
trite-pras-09
trite-pras-10